Žodis „šokoladas“ kilęs iš aztekių kalbos žodžio „xocoatl“, kuris reiškia „karštą vandenį“. Aztekai gamino gėrimą iš kakavos pupelių ir juo mėgo dalytis savo religinėse apeigose.
Kakava, iš kurios gaunamas šokoladas, yra puikus antioksidantas. Ji turi daug antioksidantų, kurie gali padėti organizmui kovoti su laisvaisiais radikalais ir sumažinti uždegimų riziką.
Kakava, iš kurios gaunama šokoladas, kilusi iš Pietų Amerikos. Iš pradžių ji buvo populiarus gėrimas tarp Aztekų ir Maių tautų, o vėliau išpopuliarėjo ir Europoje.
Vienas iš šokolado privalumų yra tai, kad jis gali būti saugomas ilgą laiką. Tai dėl to, kad kakava yra natūraliai skatinantis fermentaciją ir leidžiantis išlaikyti šokoladą šviežią ir skanų ilgą laiką.
Nustebino? Tyrimai parodė, kad kakavos antioksidantai gali padėti pagerinti odos elastingumą ir drėgmės išlaikymą. Todėl šokolado masažas arba veido kaukė gali būti ne tik malonus, bet ir naudingas odai.
Mokslininkai tyrinėja šokolado poveikį sveikatai. Vienas iš tyrimų parodė, kad šokoladas gali padėti pagerinti nuotaiką ir sumažinti depresijos simptomus. Tačiau vis tiek svarbu valgyti šokoladą su saiku.
Jeigu norite pasimėgauti visais šokolado privalumais, geriausia rinktis juodąjį šokoladą su aukštu kakavos kiekiu. Juodasis šokoladas yra mažiau rafinuotas ir turi daugiau kakavos sėklų, todėl jame yra daugiau antioksidantų.
Šokoladas yra ne tik skanus skanėstas, bet ir turintis įdomią istoriją ir mokslinius pranašumus. Taigi, kai sekančią kartą ragausitės šokolado, galite pasimėgauti ne tik jo skoniu, bet ir žinodami šiuos įdomius faktus!