Receptai su moliūgais ir obuoliais, kuriuos būtina išbandyti!
MrOferto
Ruduo – idealus metas gaminti iš šviežio moliūgo ir sultingų obuolių, kurie į virtuvę atneša šiltų, saldžių ir šiek tiek prieskoninių atspalvių. Nesvarbu, ar ieškote kažko šilto, saldaus ar sotaus, čia rasite keletą paprastų receptų, kurie greitai taps jūsų mėgstamiausiais.
1. Kreminė moliūgų sriuba su kokosų pienu
Švelni moliūgų sriuba su kokosų pienu puikiai tinka vėsiomis dienomis. Naudojant paprastus ingredientus, gausite sočią ir aromatingą sriubą, kuri sušildys ir pasotins.
Ingredientai:
1 mažas Hokaido moliūgas (apie 600 g), nuvalytas ir supjaustytas kubeliais
1 vidutinio dydžio svogūnas, smulkiai supjaustytas
2 skiltelės česnako, sutrintos
400 ml kokosų pieno
500 ml daržovių sultinio
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
druska, pipirai, žiupsnelis muskato riešuto, žiupsnelis cinamono (pagal skonį)
Paruošimas:
Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite svogūną bei česnaką iki auksinės spalvos.
Įdėkite moliūgo gabalėlius, muskato riešutą, cinamoną ir trumpai pakepinkite.
Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite, kol moliūgas suminkštės (apie 15 minučių).
Įpilkite kokosų pieną, išmaišykite ir pagardinkite druska bei pipirais.
Sriubą sutrinkite iki vientisos masės. Patiekite su traškiais skrebučiais arba moliūgo sėklomis.
2. Moliūgų pyragas su riešutais ir cinamonu
Šis pyragas pasižymi nuostabiai minkšta tekstūra ir maloniai prieskoniniu cinamono aromatu. Pabarstytas smulkintais riešutais ir cukrumi, puikiai tiks su kava ar arbata.
Ingredientai:
300 g moliūgų tyrės (moliūgą iškepkite ir sutrinkite)
200 g kvietinių miltų
100 g cukraus
100 ml augalinio aliejaus
2 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
saujelė smulkintų graikinių riešutų
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir pasiruoškite kepimo formą, patepdami ją aliejumi.
Dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir druską.
Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi, įpilkite moliūgų tyrę ir aliejų.
Sumaišykite sausas ir skystas sudedamąsias dalis, kol gausite vienalytę tešlą. Galiausiai įmaišykite riešutus.
Supilkite tešlą į formą ir kepkite apie 35–40 minučių arba kol dantų krapštukas, įkištas į pyragą, liks sausas.
Pyragą atvėsinkite ir pabarstykite šiek tiek miltelinio cukraus.
3. Obuolių štrudelis su riešutais ir razinomis
Tradicinis obuolių štrudelis ar vyniotinis yra klasika, kuri sugrįžta ant stalo kartu su rudeniu. Šis receptas praturtintas razinomis ir riešutais.
Ingredientai:
2 sluoksniuotos tešlos lapeliai (galima naudoti ir naminę tešlą)
4 dideli obuoliai, nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais
saujelė razinų
saujelė smulkintų riešutų (graikinių arba lazdynų)
2 valg. šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis cinamono
kiaušinis patepimui
miltelinis cukrus pabarstymui
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Tešlos lapelius iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo.
Dubenyje sumaišykite obuolius, razinas, riešutus, cukrų ir cinamoną.
Mišinį tolygiai paskleiskite ant tešlos ir suvyniokite į vyniotinį.
Vyniotinį perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir patepkite išplaktu kiaušiniu.
Kepkite apie 25–30 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos.
Leiskite atvėsti, apibarstykite milteliniu cukrumi ir patiekite.
4. Karštas obuolių sidras su prieskoniais
Karštas obuolių sidras – puikus būdas sušilti po rudens pasivaikščiojimo. Šis paprastas receptas reikalauja obuolių sidro, prieskonių ir šiek tiek medaus.
Ingredientai:
1 l obuolių sidro (galima naudoti šviežiai spaustą sultį)
1–2 cinamono lazdelės
4–5 gvazdikėliai
1 apelsinas, supjaustytas griežinėliais
medus arba klevų sirupas pagal skonį
Paruošimas:
Puode pašildykite obuolių sidrą su cinamonu, gvazdikėliais ir apelsino griežinėliais.
Lėtai kaitinkite ant mažos ugnies, kol skoniai susijungs su sidru (apie 10–15 minučių).
Rudens virtuvė gali būti kupina skonių, kurie sušildys ne tik kūną, bet ir sielą. Šie receptai įkvėps jus gaminti patiekalus, kurie puikiai atspindi šio sezono žavesį.