Namų gamybos ledai ir ledinukai: Kaip juos pasigaminti namuose
MrOferto
Vasara įsibėgėja, o kartu su ja ir troškimas gaivinančių saldumynų, kurie padeda išgyventi karštas dienas. Nėra nieko geriau, nei mėgautis skaniais ledais ar ledinukais. O kas dar geriau? Pasigaminti juos namuose! Namų gamybos ledai ir ledinukai ne tik skanūs, bet ir sveikesnė alternatyva parduotuvėje pirktais. Be to, galite pritaikyti ingredientus pagal savo skonį. Pateikiame keletą paprastų receptų, padėsiančių namuose pasigaminti geriausius vasaros skanėstus.
Pagrindiniai ledai
Ingredientai:
500 ml plakamosios grietinėlės
300 ml pilno riebumo pieno
150 g cukraus
1 vanilės ankštis arba 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
4 tryniai
Paruošimas:
Puode sumaišykite grietinėlę, pieną ir cukrų. Įdėkite vanilės ankštį (perpjautą ir su iškrapštytais sėklomis) arba vanilės ekstraktą.
Kaitinkite mišinį ant vidutinės ugnies, kol pradės lengvai virti. Tuomet nukelkite nuo ugnies.
Trynius išplakite iki šviesios ir tirštos masės. Palaipsniui į juos pilkite karštą pieno mišinį, nuolat plakdami.
Grąžinkite mišinį atgal į puodą ir kaitinkite ant žemos ugnies, kol masė taps tiršta kremine konsistencija. Saugokite, kad mišinys neužvirtų!
Leiskite mišiniui atvėsti, tuomet supilkite į ledų gaminimo aparatą. Tęskite pagal aparato instrukcijas. Jei ledų gaminimo aparato neturite, supilkite mišinį į indą ir dėkite į šaldiklį. Kas pusvalandį maišykite, kad nesusidarytų ledo kristalai.
Vaisių ledinukai
Ingredientai:
500 g šviežių vaisių (braškių, aviečių, mėlynių, mango)
2-3 valgomieji šaukštai medaus arba klevų sirupo
1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių
100 ml vandens
Paruošimas:
Vaisius nuvalykite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Dėkite į trintuvą kartu su medumi arba sirupu, citrinos sultimis ir vandeniu. Sutrinkite iki vientisos masės.
Paragaukite ir prireikus pasaldinkite pagal skonį.
Mišinį supilkite į ledinukų formeles ir įdėkite medinius pagaliukus.
Dėkite į šaldiklį ir laikykite mažiausiai 4 valandas, geriausia per naktį.
Jogurto ledinukai su vaisiais
Ingredientai:
500 ml natūralaus jogurto
200 g šviežių vaisių (braškių, mėlynių, persikų)
2-3 valgomieji šaukštai medaus arba klevų sirupo
Paruošimas:
Jogurtą sumaišykite su medumi arba sirupu.
Vaisius nuvalykite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Ledinukų formelėse pakaitomis sluoksniuokite jogurtą ir vaisius.
Įdėkite medinius pagaliukus ir dėkite į šaldiklį. Laikykite mažiausiai 4 valandas.
Patarimai ir gudrybės
Eksperimentuokite: Nebijokite išbandyti įvairių vaisių, žolelių ir prieskonių derinių. Mango su čili, braškės su baziliku ar mėlynės su levanda gali suteikti netikėtų skonio pojūčių.
Pridėkite tekstūrą: Į mišinį galite įdėti šokolado gabalėlių, riešutų ar džiovintų vaisių, kad tekstūra būtų įdomesnė.
Sveikesnės versijos: Cukrų keiskite medumi, klevų sirupu ar agavų sirupu. Vietoje grietinėlės galite naudoti kokosų pieną lengvesnei ledų versijai.
Namų gamybos ledų ir ledinukų gamyba yra smagus ir kūrybingas užsiėmimas, kuris ne tik gaivina, bet ir džiugina visą šeimą. Be to, jūs kontroliuojate naudojamus ingredientus, todėl galite sukurti sveikesnius ir natūralesnius skanėstus. Pirmyn ir mėgaukitės vasara pilnu tempu!