Grilio sezonas: Kokius mėsos ir daržovių produktus pirkti, kad BBQ būtų tobulas
MrOferto
Vasara yra idealus metas griliui. Saulėtos dienos ir šilti vakarai tiesiog kviečia mėgautis maistu lauke su šeima ir draugais. Norint užtikrinti tobulą grilių, svarbu pasirinkti tinkamus ingredientus ir juos paruošti taip, kad jie būtų kuo skanesni. Pažiūrėkime, kokius mėsos ir daržovių produktus turėtumėte pirkti ir kokias marinatas ar padažus naudoti, kad jūsų BBQ būtų sėkmingas.
Kokią mėsą rinktis?
1. Jautiena:
Steikai: Griliui puikiai tinka įvairių rūšių steikai, tokie kaip ribeye, sirloin ar t-bone. Šie mėsos gabalai yra sultingi ir turi puikų skonį. Pakanka juos pagardinti druska, pipirais ir trupučiu alyvuogių aliejaus.
Jautienos šonkauliai: Puikus pasirinkimas ilgam, lėtam griliavimui. Rekomenduojama iš anksto marinuoti, kad būtų minkšti ir skanūs.
2. Kiauliena:
Karka: Lengva paruošti ir greitai griliuojama. Rekomenduojama marinuoti medaus, garstyčių ir česnako mišinyje.
Kiaulienos šonkauliai: Puikiai tinka ilgesniam griliavimui. Barbekiu padažo, medaus ir česnako marinatas suteiks jiems išskirtinį skonį.
3. Vištiena:
Vištienos krūtinėlė: Universalus pasirinkimas, kuris greitai griliuojasi. Norint, kad būtų sultinga, tinka marinuoti jogurte su žolelėmis ir citrinos sultimis.
Vištienos sparneliai: Puikiai tinka griliui. Čili, medaus ir sojos padažo marinatas suteiks jiems aštrų skonį.
4. Žuvys ir jūros gėrybės:
Lašiša: Lengva griliuoti ir labai skani. Pakanka pagardinti citrina, žolelėmis ir alyvuogių aliejumi.
Krevetės: Greitai paruošiamos ir puikus pasirinkimas griliui. Marinatuoti jas citrinos sultyse, česnake ir alyvuogių aliejuje.
Kokias daržoves rinktis?
1. Paprikos:
Spalvotos paprikos yra puikus pasirinkimas griliui. Pakanka supjaustyti juostelėmis, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti druska bei pipirais.
2. Cukinijos:
Cukinijos yra puikios griliui. Supjaustykite jas griežinėliais, aptepkite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite žolelėmis.
3. Baklažanai:
Baklažanai puikiai tinka griliui. Supjaustykite juos riekelėmis, aptepkite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais.
4. Grybai:
Dideli pievagrybiai arba portobello grybai puikiai tinka griliui. Pakanka aptepti alyvuogių aliejumi ir lengvai pasūdyti.
5. Kukurūzai:
Grilinti kukurūzai yra klasika. Prieš griliuojant juos galite aptepti sviestu ir pabarstyti druska.
Paruošimas: Sumaišykite visus ingredientus puode, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių, kol padažas sutirštės. Naudokite mėsai aptepti griliavimo metu.
Tinkamai parinkti ir paruošti mėsos ir daržovių produktai yra sėkmingo griliavimo pagrindas. Nepamirškite skanių marinatų ir padažų, kurie suteiks jūsų patiekalams išskirtinį skonį. Su šiais patarimais jūsų BBQ vakarėlis bus nepamirštamas. Linkime jums puikaus griliavimo ir skanaus!